Vabilo na otvoritev prvih dveh hitrih polnilnic SODO

Objavljeno: 5. 10. 2015
in Medijsko središče

ODPRTJE PRVIH HITRIH POLNILNIC ZA ELEKTRIČNA VOZILA NA AVTOCESTNEM KRIŽU


Družba SODO v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo vabi na novinarsko konferenco dne 13. oktobra 2015, kjer bodo ob predstavitvi projekta CEGC svečano otvorili prvi hitri električni polnilnici za električna vozila na avtocestnem križu.

Novinarska konferenca bo potekala v torek, 13. oktobra 2015, ob 11.00 v prostorih restavracije Marché Tepanje (smer Maribor proti Ljubljani) Slovenske Konjice. 

 Na novinarski konferenci vam bomo predstavili projekt Zeleni koridorji Slovenije in pomen razvoja elektromobilnosti. Družba SODO v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo s projektom Zeleni koridorji Slovenije vzpostavlja javno infrastrukturo hitrih polnilnic za električna vozila na avtocestnem križu. V projektu, sofinanciranim s sredstvi EU, bo postavljeno 26 hitrih polnilnic. Je del projekta CEGC (srednjeevropski zeleni koridorji), kjer bo na koridorju držav Slovaška, Avstrija, Nemčija, Slovenija in Hrvaška postavljenih skupno 115 hitrih polnilnic za električna vozila, na katerih bo zagotovljena interoperabilnost in omogočen sistem »roaminga«.  Prazne baterije električnih avtomobilov s kapaciteto od 18 do 24 kWh se na hitrih polnilnicah do vsaj 80 odstotne kapacitete napolnijo v dobre pol ure.


Vaši sogovorniki bodo: 

  • dr. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo
  • mag. Matjaž Vodušek, direktor družbe SODO
  • mag. Tomaž Berločnik, predsednik uprave PETROL
  • Vanja Lombar, direktorica OMV Slovenija
  • mag. Matjaž Knez, predsednik uprave DARS

Po novinarski konferenci ste ob 11.30 vabljeni na otvoritev prvih dveh hitrih polnilnic (hitra polnilnica na bencinskem servisu OMV Lopata in hitra polnilnica na bencinskem servisu PETROL Tepanje) za električna vozila, ki bo potekala na bencinskem servisu Petrol Tepanje (smer Maribor proti Ljubljani).

Prosimo vas za potrditev udeležbe na e-naslov: sodo(at)sodo.si

Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.