Pravna obvestila

Spletne strani družbe SODO d. o. o. so vzpostavljene zaradi načela javnega delovanja in z namenom posredovanja informacij v zvezi z dejavnostjo, ki jo opravljamo. Na spletni strani bodo v javno obravnavo objavljeni dokumenti, ki jih bo pripravila družba SODO d. o. o. Pripombe na dokumente v javni obravnavi lahko vsakdo posreduje na elektronski naslov sodo(at)sodo.si. Spletni portal družbe SODO d. o. o. vsebuje povezave do drugih spletnih strani, ki so povezane z dejavnostjo in zakonodajo delovanja družbe.

Izjava o dostopnosti

Spletni portal SODO d. o. o. (v nadaljevanju: spletni portal SODO) je oblikovala in ga ureja družba SODO d. o. o. (v nadaljevanju: SODO).

SODO se zavezuje, da bo omogočal dostopnost svojega spletišča v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletni portal SODO.

Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:

-odzivno oblikovanje (prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona), prikaz vsebin za uporabnike podpornih tehnologij (na primer: bralnike zaslona, brajevo vrstico), navigacija s tipkovnico (prilagoditev za uporabnike, ki ne morejo uporabljati miške), ustrezni barvni kontrasti (med besedilom in ozadjem), predvidljivo delovanje spletišča, omogočeno je opremljanje slik z nadomestnim besedilom, omogočena je uporaba različnih ravni naslovov.

Stopnja skladnosti

Spletni portal SODO je delno skladen z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletnega portala SODO nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

- skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa, programsko generirani dokumenti (npr. letna poročila), različne kompleksne tabele s podatki.

Dostopne alternative: pomoč pri razumevanju navodil, poročil in ostalih besedil ranljivim skupinam nudimo na naslovu sodo(at)sodo.si .

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 10. decembra 2022 na podlagi samoocene.

Zadnja posodobitev te izjave je bila pripravljena 1. aprila 2023.

Povratne in kontaktne informacije

SODO d. o. o.

Minařikova ulica 5

2000 Maribor

e: sodo(at)sodo.si

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO,

Davčna ulica 1

1000 Ljubljana

gp.irsid@gov.si

Varstvo osebnih podatkov

Družba SODO d. o. o. se zavezuje, da podatke, ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršen koli drugi način, ne bomo prodajali, posojali ali kakor koli drugače posredovali tretjim osebam. Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi česar so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani,iz katere dostopate shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave. Spletne strani uporabljajo "piškotke". To so majhne datoteke, ki se ob obisku na strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste "piškotke" sprejeli ali zavrnili. Če "piškotkov" ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

Izključitev odgovornosti

Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu družba SODO d. o. o. ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako družba ne sprejema odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani. V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, družba SODO d. o. o. ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

Avtorske pravice

© Copyright 2019: SODO d. o. o. S to spletno stranjo upravlja družba SODO d. o. o. Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečavati, spremeniti ali na kakršen koli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja družbe SODO sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo, d.o.o., ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

Vsebine, objavljene na teh spletnih straneh so last družbe SODO d. o. o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Prav tako si družba SODO d. o. o. pridržuje pravico do sprememb vsebin.

Pridržki

Družba SODO d. o. o. bo na svojih spletnih straneh zagotavljala točnost in ažurnost podatkov z vso skrbnostjo, vendar pa za njihovo točnost, celovitost, kot tudi za škodo, ki bi izhajala iz tega, ne prevzema nikakršne odgovornosti. Družba SODO d. o. o. tudi ne prevzema nobene odgovornosti v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. Družba SODO d. o. o. ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne viruse, ki bi se k uporabnikom prenesli s te spletne strani, in vsem uporabnikom priporoča, da se pred nevarnostjo virusov ustrezno zavarujejo še pred prenosom informacij s te spletne strani.

Družba SODO d. o. o. ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti družba SODO d. o. o., niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Pridružujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.