Vabilo na 3. SIOUG APEX Meetup - srečanje uporabnikov programske opreme ORACLE – za področje APEX

Objavljeno: 20. 11. 2015
in Medijsko središče

Spletna povezava

Srečanje bo potekalo v ponedeljek, 30. novembra 2015, v prostorih družbe SODO d. o. o., Minařikova ulica 5, Maribor. 

Leto 2015 je leto Oracle Application Expressa, kar je bilo objavljeno tudi na uradnem Oracle Blogu (http://tinyurl.com/ncrudks). Apex je tudi v aktivnostih društa SIOUG v letošnjem letu pustil močan pečat. V mesecu aprilu smo v Ljubljani izvedli prvi Apex Meetup, kateremu je sledilo še drugo srečanje v mesecu juniju in sicer v Kranju. Oktobra 2015 smo se srečali na letni SIOUG konferenci v Porotožu, kjer je bilo v dveh dnevih možno poslušati kar 13 predavanj.

Tema

Od uradnega izida verzije 5.0 je minilo že več kot pol leta in tukaj so tudi že prve uporabniške in razvojne izkušnje. Predvsem so zanimive izkušnje prehoda na novo verzijo ter posebno še migracija na univerzalno temo. Eno od takih migracij je že naredilo podjetje SODO d.o.o., ki bo gostitelj tretjega Apex Meetup-a. Med samo migracijo so se srečali s kar nekaj zanimivi problemi in ravno predstavitev teh problem in konkretnih rešitev je namen tokratnega srečanja.

Kot dodatek bomo na tem srečanju izvedli še on-line predavanje in sicer na temo tiskanja v Apex-u. Predavanje bo izvedel Dimitri Gielis, Oracle ACE direktor, ki se nam bo prek spleta pridružil iz Belgije s predavanjem »How to Make Apex Print Trough Node.js«. S tem predavanjem je sodeloval na letošnjem Oracle Open World dogodku.

Kje se dobimo?

Tokrat se dobimo v ponedeljek, 30. 11. 2015 ob 16:00 v prostorih družbe SODO d. o. o., Minařikova ulica 5, Maribor.

Urnik 3. SIOUG APEX Meetup-a:

15:45  Zbiranje udeležencev
16:00 Uvodni pozdrav, Aljaž Mali in Janez Zaletel
16:15 How to Make Apex Print Trough Node.js, Dimitri Gielis, Apex R&D
17:00 Prehod na Apex 5 in migracija na Univerzalno temo, Aljaž Mali, Abakus Plus, d. o. o., in Marjan Rak, SODO, d. o. o.
18:00  Rezime dogodka in druženje

Obvezna prijava in o kotizaciji, ki je ni

Udeležba je brezplačna, obvezna pa je prijava preko prijavnice!

Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.