Svetovni dan varčevanja z energijo - 6. marec

Objavljeno: 6. 3. 2015
in Medijsko središče

6. marec beležimo kot svetovni dan varčevanja z energijo. Še posebej na ta dan je posebna pozornost namenjena učinkoviti rabi energije ter obnovljivim virom energije.


Čeprav se v naši družbi potreba po energiji povečuje, je potrebno vzeti na znanje, da je energija omejen vir, čigar pretirana in nepremišljena raba ima negativen vpliv tako za okolje, kot za družbo. S tehnologijami, s katerimi razpolagamo danes, pa je mogoče enako raven udobja zagotoviti z veliko manj energije kot nekoč.


V duhu današnjega dne se obračamo na vas, saj verjamemo, da ima poglavitno vlogo pri varčevanju z energijo vsak posameznik naše družbe, predvsem njegova dejanja. Izvedene ankete v preteklem letu med slovenskim prebivalstvom kažejo, da je zavedanje in poznavanje energetske učinkovitosti na področju Slovenije močno v porastu in osveščanje zelo intenzivno, a kljub temu še vedno obstaja globoka vrzel med realiziranimi dejanji in poznavanjem tematike.


V družbi SODO želimo še naprej spodbujati zavest o učinkoviti rabi energije v vsakdanjem življenju, zato vas preko naše spletne strani obveščamo in vam pomagamo k uresničevanju teh načel s pomočjo raznolikih ukrepov, katere najdete na spletni povezavi: www.uresnicujmo.si ali pa se nam pridružite na naši Facebook strani "Učinkovita raba energije" (https://www.facebook.com/Uresnicujmo).

Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.