SODO je na delovnem srečanju Southeast Europe Distribution System Operator Security of Supply Working Group v Zagrebu predstavil izkušnje distribucijskega operaterja z obnovljivimi viri

Objavljeno: 29. 3. 2019
in Medijsko središče

Maribor, 29. 3. 2019

Na povabilo Elektroinštituta Hrvoje Požar Zagreb in USAID (The U.S. Energy Association and the United States Agency for International Development) je predstavnik družbe SODO, Boštjan Topolovec, v okviru rednega delovnega srečanja enajstih distribucijskih operaterjev jugovzhodne Europe predstavil dosedanje izkušnje distribucijskega operaterja v Sloveniji z  obnovljivimi viri, samooskrbo odjemalcev in pilotnimi projekti za upravljanje fleksibilnosti odjemalcev.

To srečanje skupine distribucijskih operaterjev, ki deluje s pomočjo USAID, je potekalo 25. marca 2019 v Zagrebu. V delovni skupini Southeast Europe Distribution System Operator Security of Supply Working Group sodeluje enajst distribucijskih operaterjev jugovzhodne Europe in sicer HEP ODS s Hrvaške, EVNM iz Severne Makedonije, EPS iz Srbije, ERS iz Republike Srbske, Bosna in Hercegovina, EPHZHB iz Herceg-Bosne, Bosna in Hercegovina, EPBIH iz Bosne in Hercegovine, CEDIS iz Črne gore, EDB Brčko, Bosna in Hercegovina, EnergoPro iz Gruzije, KEDS s Kosova in OSHEE iz Albanije.

Udeleženci tega srečanja so za vsebino, ki jo je predstavil SODO, pokazali veliko zanimanja, prav posebno pa so jih zanimala slovenska sistemska obratovalna navodila distribucijskega sistema SONDSEE, ki so v izdelavi.

 

Več informacij o USAID https://www.usaid.gov/energy  in USEA: https://www.usea.org/program/southeast-europe-distribution-system-operator-security-supply-working-group-dso.

Zemljevid 11 DSO JV Evrope (Southeast Europe Distribution System Operator Security of Supply Working Group):

Zemljevid 11 DSO JV Evrope

Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.