Snemanje videospota Naj bo varčnost HIT

Objavljeno: 30. 1. 2017
in Medijsko središče

Varčnost je postala HIT!

Sporocilo za javnost

Maribor, 27. 1. 2017 – V petek,  27. januarja 2017,  so se v RA studiu v Mariboru zbrali zmagovalci natečaja »Uresničujmo z energijo varčujmo«, ki ga vsako leto organizira družba SODO. Učenci OŠ Puconci in OŠ Poljčane so skupaj s popularno slovensko pevko Neisho »zmiksali« in zapeli svojo varčevalno glasbeno uspešnico.

Za natečaj, na katerem je sodelovalo 14 osnovnih šol z 18 prispevki, so osnovnošolci zadnjih treh razredov osnovnih šol po Sloveniji pripravili pesmi in videospote s tematiko varčevanja z energijo in ohranjanja narave. Glede na število spotov, ki so sodelovali na natečaju in trud, ki so ga učenci vložili vanje je jasno, da se mlade ustvarjalke in ustvarjalci še kako zavedajo, kako nujno in pomembno je varčevanje z energijo.

Letos zmagovalca kar dva!

Letošnji natečaj distribucijskega operaterja električne energije SODO d. o. o. »Uresničujmo, z energijo varčujmo!« je potekal že četrto leto zapored, prvič pa se je zgodilo, da sta bila zmagovalca kar dva: OŠ Poljčane z videospotom »Naj bo varčnost HIT!« in OŠ Puconci z videospotom »Energijski hit«. Zmagovalni pesmi sta bili oznanjeni 19. decembra 2016 na gradu Jable pri Mengšu, kjer se je otrokom pridružila tudi popularna slovenska pevka Neisha. Vsem sodelujočim šolam je SODO podaril varčne računalnike, zmagovalce pa je čakala prav posebna nagrada!

Zmagovalci v studio z Neisho

Zmagovalci natečaja so v petek, 27. januarja 2017, tudi posneli svoj Energijski hit – pesem in videospot, ki sta nastala z združitvijo obeh zmagovalnih pesmi. V Mariborskem studiu se je zbralo 19 otrok, ki so se skupaj z Neisho zagnano lotili glasbenega ustvarjanja. Sporočilo njihove pesmi je enostavno a sila pomembno: »Skrbno premislimo svoje ravnanje, saj naš planet povrne nam sanje«.

Maja, Nuša in Teja, učenke OŠ Puconci, ki so v studio stopile med prvimi, so si bile po snemanju enoglasne – najbolj si bodo zapomnile, kako so z Neisho popevale svoj energijski hit. Timea, učenka OŠ Poljčane, je povedala: »Nikoli si nismo mislili, da je to snemanje takšno, zdaj pa, ko smo to doživeli, je izkušnja enkratna«. Potrdil ji je tudi sošolec Vid, ki je med snemanjem večkrat poskrbel za smeh: »Fajn je bilo, čeprav smo večkrat ponavljali, ker nam je malo uhajal ritem«. Aneja, ki je v videospotu odpela solo, tudi sicer obiskuje ure solo petja, a studijsko snemanje je bilo zanjo povsem nova izkušnja: »Vedno sem si želela, da bi pela v profesionalnem studiu in zdaj sem »ful« vesela.« Z otroki se je strinjala tudi Neisha, ki je otroke ves čas snemanja spodbujala in jim svetovala, na koncu pa za mikrofon poprijela tudi sama.

###

Več informacij:

https://sl-si.facebook.com/Uresnicujmo/

http://www.uresnicujmo.si/

Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.