Prekinitve v oskrbi z električno energijo zaradi izrednih vremenskih razmer

Objavljeno: 3. 2. 2014
in Aktualno

Priporočila, kako ravnati v primeru izpada elektrike

Prekinitve v oskrbi z električno energijo zaradi izrednih vremenskih razmer


Zaradi izrednih vremenskih razmer je na celotnem ozemlju Republike Slovenije motena oskrba uporabnikov z električno energijo. Ocenjujemo, da je oskrba prekinjena ali motena pri 250.000 uporabnikih omrežja.

Vremenske razmere, predvsem ledeni dež in žled povzročajo nove okvare, lokalizacija okvar, dostop in odprava le teh je zelo otežena. Naši pogodbeni izvajalci t.j. elektrodistribucijska podjetja, so angažirali vse razpoložljive ekipe na terenu. Ker prihaja do pretrgov in padcev električnih vodov, obstaja možnost, da so vodi še vedno pod napetostjo, zato pozivamo vse, da se vodov ne dotikajo in z vsemi napravami ravnajo, kot da so pod napetostjo.

Prosimo vas, da napake oz. motnje v oskrbi z električno energijo sporočate na telefonske številke za prijavo napak naših izvajalcev. Glede na razpoložljivost, bodo izvajalci nameščali električne agregate, za zagotovitev električne energije v najnujnejšem obsegu.


Priporočila, kako ravnati v primeru izpada elektrike

Priporočamo, da:
- ugasnete vse električne aparate (štedilnik, grelna telesa …), da ob ponovni vzpostavitvi oskrbe z električno energijo ne pride do nekontroliranega ogrevanja in posledično do požara.
- elektronske naprave (računalniki, video- in audio naprave …) izklopite iz vtičnic, da v primeru napetostnih sunkov ne pride do poškodb naprav.
- zamrzovalno skrinjo in hladilnik odpirate le po potrebi. Zmrznjena hrana v skrinji, ki je ne odpiramo, zdrži do 48 ur.
- z vsemi napravami ravnate, kot da so pod napetostjo.
- pretrganih vodov ne poskušate sami premikati ali odstranjevati.
- baterijske svetilke in sveče uporabljate varčno, premišljeno ter zgolj takrat, ko je to res potrebno.


Vsem uporabnikom se opravičujemo za nevšečnosti in jih zaradi zahtevnosti ter obsega okvar, prosimo za razumevanje in strpnost.

Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.