Ob svetovnem dnevu okolja družba SODO zaključuje s projektom »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«

Objavljeno: 5. 6. 2013
in Medijsko središče

Sporočilo za medijeOb svetovnem dnevu okolja družba SODO zaključuje s projektom »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«


Maribor, 5. junij 2013 – Ob svetovnem dnevu okolja družba SODO, sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo, zaključuje s projektom »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«. V sklopu projekta so učenci in učenke osmih slovenskih ekošol skoraj 3 mesece pripravljali fotografije za razstavo in dobrodelno dražbo na temo varčne in učinkovite rabe električne energije. 6. junija 2013 bodo predstavili fotografije, izkupiček dobrodelne dražbe pa bo namenjen Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje za učno pomoč otrokom.


Družba SODO je v sklopu projekta »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«, pripravila fotografski natečaj, v katerem so učenci in učenke osmih ekošol v Sloveniji izrazili svojo ustvarjalnost in ideje na temo varčne in učinkovite rabe električne energije. Otroci so v natečaju zasledovali cilj spodbujanja in promocije varčne in učinkovite rabe električne energije ter s tem povezanimi pozitivnimi učinki na okolje. Fotografski natečaj se jutri zaključuje z razstavo finalnih fotografij ter dobrodelno dražbo, katere izkupiček bo družba SODO podarila v dobrodelne namene. 


Vsak od nas lahko z varčno in učinkovito rabo električne energije v lastnem gospodinjstvu pomembno pripomore k varovanju okolja in zmanjševanju izpustov CO2. »Na evropski in nacionalni ravni smo skupaj sprejeli smernice in odločitev, da do leta 2020 zmanjšamo emisije CO2 za vsaj 20 odstotkov in preidemo v nizkoogljično družbo. Glede na to, da so se po podatkih Statističnega urada RS investicije za varstvo okolja v letu 2011 zmanjšale za skoraj tretjino (31 %) v primerjavi z letom poprej, je še toliko bolj pomembna visoka stopnja ozaveščenosti in odgovorno obnašanje vseh nas, začenši v domačem okolju, « poudarja Matjaž Vodušek, direktor družbe SODO.


Družba SODO je želela s projektom učence in učenke ne samo spodbuditi k varčni in učinkoviti rabi električne energije, temveč tudi ozavestiti o pomenu in posledicah njihovih ravnanj na okolje. »Skozi izobraževalni proces in fotografski natečaj smo želeli učencem na zanimiv in inovativen način približati tematiko ter jih hkrati aktivno vključiti v izobraževalni proces. S tem želimo prispevati k večji ozaveščenosti današnjih in prihodnjih generacij,« še dodaja Vodušek.


Projektu so v letošnjem letu dodali tudi socialni noto, saj bodo izkupiček dobrodelne dražbe namenili Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje za učno pomoč otrokom po Sloveniji. »Poleg varovanja okolja je pomembno, da varujemo in skrbimo tudi za tiste, ki jim življenje v teh časih ne prizanaša. To je odgovornost vseh nas, tudi elektrogospodarstva, ki smo s svojim ravnanjem zavezani tako okolju kot svojim odjemalcem,« zaključuje Matjaž Vodušek.


Več informacij:

mag. Milena Delčnjak

vodja projektov

T: 08 20 01 704

milena.delcnjak@sodo.si

 

Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.