Nujno obvestilo za odjemalce

Objavljeno: 15. 12. 2021
in Aktualno, Medijsko središče

NUJNO OBVESTILO


Spoštovani!

Obveščamo vas, kako ravnati v primeru, če bi vaš dobavitelj električne energije zaradi spremenjenih okoliščin na trgu z elektriko odpovedal pogodbo o dobavi elektrike zaradi razlogov, ki so nastali na strani izbranega dobavitelja.

V skrbi, da vsi odjemalci v Republiki Sloveniji v takšnih primerih ne bi ostali brez oskrbe z električno energijo, svetujemo, da nemudoma in takoj aktivno pristopijo k izbiri drugega dobavitelja elektrike in z njim sklenejo pogodbo.

V pomoč uporabnikom, ki izbirajo drugega dobavitelja elektrike, je seznam dobaviteljev objavljen na naši spletni strani: https://www.sodo.si/sl/za-odjemalce/seznam-dobaviteljev-elektricne-energije. V pomoč so tudi spletna orodja za primerjanje ponudb elektrike na spletni strani Agencije za energijo https://www.agen-rs.si/primerjalnik.

Vsi gospodinjski in mali poslovni odjemalci, katerim bo izbran dobavitelj elektrike odpovedal pogodbo o dobavi elektrike, oziroma bodo prejeli obvestilo o odklopu v skladu s 143. členom Zakona o oskrbi z električno energijo, ki vsebuje tudi informacije o možnosti izbire dobavitelja ter o možnostih zasilne oskrbe distribucijskega operaterja, lahko zahtevajo prehod na zasilno oskrbo, ki je do 25 % višja od tržno primerljivih cen elektrike. 

Agencija za energijo je v zvezi s tem podala dodatne informacije za odjemalce v primeru odpovedi pogodbe o dobavi električne energije s strani dobavitelja in ukrepih regulatorja.

Dodatne informacije za odjemalce v primeru odpovedi pogodbe o dobavi električne energije s strani dobavitelja: https://www.agen-rs.si/web/portal/-/d.

Kako ravnati, če dobavitelj preneha z izvajanjem dejavnosti dobave električne energije?: https://www.agen-rs.si/web/portal/-/kako-ravnati-ce-dobavitelj-preneha-z-izvajanjem-dejavnosti-dobave-elektricne-energije-.

Lep pozdrav. 

Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.