Obvestilo upravičencem za pomoč gospodarstvu

Objavljeno: 23. 2. 2023
in Aktualno, Medijsko središče

Spoštovani!

V zadnjih dneh se na SODO d. o. o. obrača večje število gospodarskih družb z vprašanji, ki se nanašajo na upravičenost do subvencije v skladu z Zakonom o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (Uradni list RS, št. 163/22, 15/23; v nadaljevanju: ZPGOPEK).

Zato obveščamo, da smo s strani Javne Agencije Spirit prejeli obvestilo, da so bile v prvih dneh delovanja spletne aplikacije zaznane nekatere težave ob oddaji vlog upravičencev, zaradi česa je bila spletna aplikacija JRP (https://jrp.spiritslovenia.si/Prijava) za namen pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina včeraj (22. 2. 2023) prilagojena in s tem odpravljene tudi vse omejitve pri oddaji vlog.

Skladno z navedenim vas pozivamo k ponovni vložitvi vloge.

Ob tem dodajamo, da do pomoči po ZPGOPEK ne bodo upravičeni subjekti, ki že imajo priznan status:

  • malega poslovnega odjemalca (MPO) po Uredbi o določitvi cen električne energije (Ur. l. RS 95/22 in 98/23) za leto 2023 in
  • mikro, mala in srednja podjetja (MSP) skladno z Uredbo o določitvi cene električne energije za MSP (Ur. l. RS št. 167/22 in 4/23) za obdobje od 1. 1. 2023 do 30. 6. 2023, z izjemo subjektov, ki so pogodbo o dobavi električne energije podpisali pred 9. 11. 2022.

V primeru ponovnih težav pri podaji vloge se obrnite na pristojne na agenciji SPIRIT.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

SODO d. o. o.


Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.