Namen projekta Zeleni koridorji Slovenije

S projektom Zeleni koridorji Slovenije omogočamo razvoj elektro mobilnosti v Sloveniji. Potekal je v okviru evropskega projekta “Central European Green Corridors (CEGC)“, katerega cilj je bil do konca leta 2015 vzpostaviti gosto mrežo hitrih polnilnic za električna vozila na avtocestnem križu Slovenije. Projekt je bil odobren in sofinanciran s strani Evropske komisije na osnovi javnega razpisa na področju vseevropskih prometnih in energetskih omrežij -Trans-European Transport Network (TEN-T).

V Republiki Sloveniji je, skladno z določili Energetskega zakona EZ-1, družba SODO v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo RS vzpostavila osnovno infrastrukturo hitrih polnilnic za baterijska električna vozila na AC križu. Projekt se je pričel izvajati v letu 2014, na podlagi Sklepa komisije EU. V projektu, sofinanciranim s sredstvi EU, je bilo postavljeno 26 hitrih polnilnic, ki uporabnikom električnih vozil omogočajo polnjenje z 50 kW DC in hkrati 43 kW AC. Projekt postavitve 26 hitrih polnilnic v RS na AC križu je bil del projekta CEGC (srednjeevropski zeleni koridorji), kjer je na koridorju držav Slovaška , Avstrija, Nemčija, Slovenija in Hrvaška postavljenih skupno 115 sodobnih hitrih polnilnic, na katerih je zagotovljena interoperabilnost in omogočen sistem roaminga. Postavitev 26 hitrih polnilnic je bila v RS zaključena in predana v uporabo v letu 2015. 

Lastnosti polnjenja na hitrih polnilnicah SODO: Prazne baterije električnih avtomobilov s kapaciteto od 18 do 24 kWh se  do vsaj 80 odstotne kapacitete napolnijo v dobre pol ure. Električne avtomobile lahko polnimo po vseh znanih standardih za hitro polnjenje DCA-CHAdeMO, DCC-CCS/Combo in AC. DC polnjenje je mogoče do največje moči 50 kW, AC pa do največje moči 43 kW.

Spletna stran uporablja piškotke za personalizacijo in analizo prometa.